Fin_bor

Suomi

Kosmetiikkalainsäändäntö

Parturit, kampaajat, kosmetologit ja kosmetiikkaneuvojat käyttävät ja myyvät kosmetiikkaa. Nämä tuotteet kuuluvat Euroopan kosmetiikkalainsäännön alaisuuteen. Se asettaa vaatimuksia sekä tuotteille, että yrityksille, jotka joko valmistavat tai maahantuovat tuotteita Eu:n alueella. Myös jälleenmyyjien on noudatettava näitä vaatimuksia. Parturit, kampaamot ja kauneussalongit ovat jälleenmyyjiä, mikäli he myyvät tuotteita asiakkaille. Tämän vuoksi heillä on vastuu tuntea kosmetiikkalainsäädäntö ja säädökset, jotka koskevat heitä.

EU:n kosmeettisten tuotteiden säädös (EC) N 1223/2009 määrittelee tuotteiden turvallisuutta, sekä valvoo kaikkia toimijoita alalla.  

(http://ec.europa.eu/growth/sectors/cosmetics/legislation_en)


Terveydelle vaarallisten aineiden valvonta

Terveydelle vaarallisten aineiden valvonta (The Control of Substances Hazardous to Health Regulations=COSHH) hius-ja kauneusalalla on välttämätöntä terveyden ja turvallisuuden kannalta. Kaikki, jotka työskentelevät kosmeettisten tuotteiden kanssa, kohtaavat haitallisia aineosia päivittäin. Osa ei välttämättä ymmärrä, että tuotteet, joiden kanssa työskentelevät, aiheuttavat terveyshaittoja. Jopa tavanomaiset tuotteet kuten sampoot ja vesi, voi aiheuttaa iho-ongelmia, kuten ihon kuivumista.  

Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että työskentelemme kosmeettisten tuotteiden kanssa tietoisena niiden aiheuttamista riskeistä ja käytämme suojausvälineitä, kuten suojakäsineitä.

(https://www.highspeedtraining.co.uk/hub/coshh-for-hairdressing-guide/)


Käyttöturvallisuustiedote (KTT) ja INCI

Käyttöturvallisuustiedote (KTT) on tärkeä osa tuote- ja työturvallisuutta. Käyttöturvallisuustiedotteista selviää kemikaalien, kemiallisten yhdisteiden ja -seosten luettelot. KTT-tiedot voivat sisältää ohjeet tietyn materiaalin tai tuotteen turvalliseen käyttöön ja mahdollisiin vaaroihin.

Kosmetiikkalainsäädäntö ei vaadi käyttöturvallisuustiedotteita kosmeettisista tuotteista, mutta kemikaalilainsäädännössä se vaaditaan. Hius- ja kauneusalalla kemikaalilainsäädännön piiriin kuuluu mm. puhdistustuotteet.

Tuoteseloste, INCI, on löydyttävä jokaisesta kosmeettisesta tuotteesta. INCIssä on lueteltuna tuotteen ainesosat sen pitoisuuksien mukaisessa järjestyksessä. Tämä helpottaa mahdollisten yliherkkyyksien ja allergioiden selvittämisessä.


Videos

hqdefault

Safe working with colours

sddefault

Safe Working INCI

maxresdefault (1)

Safe Working MSDS

maxresdefault (2)

Safe Working Pedicure

maxresdefault (3)

Safe Working shaving the beard

hqdefault-(1)

Safe Working with hands

Links: