Fin_bor

Suomi

Terveenä töissä

Jotta voi työskennellä terveenä, on tärkeää, että kiinnittää huomiota terveelliseen elämäntyyliin. Työmarkkinoilla meidän pitäisi huomioida fyysinen ja psyykkinen hyvinvointi. Terveellinen ruokavalio, monipuoliset työtehtävät ja positiivinen asenne ovat esimerkkejä tästä. Lisäksi hyvä työympäristö edesauttaa terveyttä. Oppilaitoksissa on tärkeää, että työhyvinvointisäännöt ovat tiedossa ja niitä noudatetaan.


Terveellinen elämäntyyli

Terveellinen elämäntyyli koostuu muustakin kuin terveellisestä ja monipuolisesta ruokavaliosta ja liikunnasta. Kyse on myös kyvystämme ajatella positiivisesti, kuinka kehitämme itseämme ja kuinka rentoutuneeksi koemme olotilamme. Kehittämällä itseäsi laajennat käytettävissä olevaa tietoa.  Täten koet vähemmän epävarmuutta työtehtävissäsi ja tunnet työtaakkasi keventyvän. Itsestä huolehtiminen omaa aikaa ottamalla rentoutumista varten on tärkeää mielenhyvinvoinnille. Tietoisuus ja muutos saattavat olla tärkeitä, jotta voit tuntea olosi vieläkin mukavammaksi. Moni prosessi tapahtuu tiedostamattomalla tasolla säännöllisten kaavojen ja tapahtumasarjojen kautta. Aikaisemmin mahdottomilta tuntuvien päämäärien saavuttaminen lisää itseluottamusta ja onnellisuudentunnetta. Vaihtoehtojen näkeminen luo tilaa tehdä mitä todellisuudessa haluat.


Työmäärä

Kun tasapaino sen välillä mitä sinun täytyy tehdä ja mitä sinä pystyt tekemään järkkyy, tulee työmäärästä liian suuri. Näin voi käydä, kun et saa töitä valmiiksi tietyssä ajassa tai kun et pysty vastaamaan työn vaatimuksiin. Tämä voi johtua seuraavista seikoista:

 • aikataulupaineet
 • liiallinen työmäärä
 • liiallinen työtahti
 • olematon tai puutteellinen keskustelu työtunneista
 • riittämätön määrä taukoja ja/tai lomia
 • riittämätön määrä tietotaitoa
 • vaativat asiakkaat
 • liian paljon vastuuta

Mindfulness

”Mindfulness eli hyväksyvä läsnäolo tarkoittaa tietoista läsnäoloa tässä hetkessä, tilaa, joka sallii ja hyväksyy kaikki tuntemukset.” Jon Kabat-Zinn

On tärkeää sulkea autopilotti silloin tällöin ja kiinnittää huomiota mieleen ja kehoon. Mindfulness-harjoituksia voi tehdä missä vain ja niiden avulla saadaan raivattua tilaa mielestä.

Neljä rentoutumisvinkkiä kiireen keskelle:

 1. Tarkista hengityksesi aina silloin tällöin.
 2. Tee yksi asia kerralla.
 3. Mindfulness-harjoitus ruokailuun: ota kolme ensimmäistä suupalaa erittäin rauhallisesti ja tietoisesti.
 4. Tee Mindfulness-hengitysharjoituksia

KQvJZeW404ohd

Exercises

MO-hB1eRrdghd

Pilates


Links: